Je kind wil leren en zich ontwikkelen. Als je kind een achterstand in de ontwikkeling heeft, een (ernstige) beperking of ernstige gedragsproblemen, kan het misschien niet naar een regulier kinderdagverblijf of een gewone school. Hij/zij heeft een aangepaste omgeving nodig.

Op onze kinderdienstencentra kijken wij wat er aan de hand is met je kind. We proberen de ontwikkeling van je kind op allerlei manieren te stimuleren. Je zoon of dochter heeft een eigen dagprogramma. Jij wordt als ouder overal intensief bij betrokken. Onze kinderdienstencentra bieden specialistische zorg aan kinderen met een verstandelijke beperking en autisme.

Voor wie?

De kinderdienstencentra zijn er voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons Tweede Thuis heeft vier kinderdienstencentra, in  Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem en Hoofddorp.

Werkwijze

Samen met jou maken we een persoonlijk plan voor je kind, met alle afspraken over de begeleiding en behandeling van je kind. Dit plan evalueren we ieder half jaar met je. Op het kinderdienstencentrum stimuleren we de ontwikkeling van je kind. Met hulp van allerlei methodes en hulpmiddelen, aangepast aan wat je kind nodig heeft.

Onderzoek en behandeling

Binnen het kinderdienstencentrum kijken we goed wat er met je kind aan de hand is. We kunnen je kind ook behandelen met allerlei therapieën. Er zijn verschillende deskundigen aanwezig, zoals: arts, orthopedagoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en spel- of muziekbegeleider

Vervoer naar kinderdienstencentrum

Je kunt je kind zelf halen en brengen. Als je kind een indicatie voor vervoer heeft, kunnen wij zorgen voor de heen- en terugreis.

Kindvriendelijke gebouwen

Onze kinderdienstencentra zijn vanzelfsprekend aangepast aan wat je kind nodig heeft: ze zijn kindvriendelijk, gezellig en veilig. Elk kinderdienstencentrum heeft een eigen, aangepast zwembad, gymzaal, therapieruimtes, speciale activiteitenruimtes en een veilige tuin met aangepaste speeltoestellen. De groepsruimtes hebben individuele ruimtes waar je kind kan rusten rusten of waar het even alleen kan spelen of werken. Elke groepsruimte heeft een eigen verschoningsruimte.

Weekend-dagopvang

Bij de meeste kinderdienstencentra kunnen kinderen enkele weekenden per maand terecht voor weekend-dagopvang. In een gezellige veilige omgeving doen we allerlei activiteiten met je kind: muziek maken, muziek luisteren, snoezelen (van alles ervaren met je zintuigen), zwemmen in het aangepaste zwembad, buiten spelen, met elkaar eten en drinken. Op de groep staan twee ervaren medewerkers. De weekend-dagopvang is van 10.00 tot 16.00 uur. Ouders brengen en halen hun kind zelf.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze kinderdienstencentra, of wil je je kind aanmelden? Neem dan contact op met Zorgbemiddeling. Let op: woon je in de regio Zuid-Kennemerland of IJmond? Neem dán contact op met Planet Young voor aanmelden. Planet Young is de organisatie die in deze regio de specialistische jeugdhulp verzorgt.

 

Bijzondere kinderdienstencentra

Carolien en Abbey
Gedragsdeskundige en moeder
Wollewei, Haarlem

Wat maakt een kinderdienstencentrum van Ons Tweede Thuis bijzonder? Dat vragen we aan gedragsdeskundige Carolien Hammer en Abbey Gieske, moeder ...

Lees meer
Lees meer over Bijzondere kinderdienstencentra

Alle dagen leren: kinderfysiotherapeut Karin Brans laat iedereen meedoen

Karin Brans
Fysiotherapeut
KDC Nifterlake, Amstelveen

Niet meedoen is geen optie bij Kinderdienstencentrum Nifterlake. Op deze plek kan iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau. ...

Lees meer
Lees meer over Alle dagen leren: kinderfysiotherapeut Karin Brans laat iedereen meedoen

Opa Ron over de bijzondere band met zijn kleinzoon

Ron Bieshaar
Opa van Thomas
KDC Nifterlake, Amstelveen

Zorgen doen we samen bij Ons Tweede Thuis. Familieleden en andere dierbaren van onze cliënten zijn meer dan welkom. ...

Lees meer
Lees meer over Opa Ron over de bijzondere band met zijn kleinzoon

Quintin en Kaj hebben een zus met een zwembad

Quintin en Kaj
Broers van Noa
KDC Nifterlake, Amstelveen

Zorgen doen we samen bij Ons Tweede Thuis. Familieleden en andere dierbaren van onze cliënten zijn meer dan welkom. ...

Lees meer
Lees meer over Quintin en Kaj hebben een zus met een zwembad