0297 353800
info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis

Kinderboerderij De Boerenzwaluw

Houd je van buiten werken, tussen de dieren en de natuur en ben je bereid om lichamelijk werk te doen in weer en wind en soms een beetje vies te worden? Dan is kinderboerderij De Boerenzwaluw het juiste werkproject voor jou!
Kinderboerderij Boerenzwaluw biedt mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die zelfstandig, of met een beetje toezicht, kunnen werken een afwisselende en uitdagende werkplek.

Het werk op de kinderboerderij is erg afwisselend en elk seizoen is anders. Een werkdag bestaat bijvoorbeeld uit dieren voeren en verzorgen, het terrein, de stallen en de hokken schoonhouden, bezoekers ondersteunen of helpen in de kiosk. Op sommige dagen kan het druk zijn, bijvoorbeeld in de lente als de lammetjes pas geboren zijn of tijdens de schoolvakanties. Om hier te kunnen werken moet je met bezoekers en druk kunnen omgaan en erg van dieren en natuur genieten.

Op de boerderij zijn er altijd begeleiders van Ons tweede Thuis aanwezig. Er zijn ook veel activiteiten zoals eieren zoeken met Pasen, verjaarspartijtjes, een schoolles over een dier of een spelochtend. Onze vrijwilligers helpen ons met klussen, zoals het uitvoeren van reparaties of het organiseren van activiteiten.
Als je hier komt werken neem je je eigen lunch mee van thuis. We zorgen voor koffie, thee of melk en voor je werkkleding en werkschoenen. We bieden ook werkervaring of stage voor leerlingen van het speciaal onderwijs, schoolverlaters en vrijwilligers die actief in de natuur willen werken.
De Boerenzwaluw is een levendige werkplek waar elke dag anders kan worden.

De Boerenzwaluw is opgezet in de vorm van een cirkel: een rond pad met een watertje dat de cirkel in tweeën deelt. Bij de ingang zijn aan weerskanten twee lage gebouwen met een bijzonder gewelfd dak. Het ene gebouw is ingericht als stalruimte voor de dieren, toiletten, een kiosk met keuken, opslagplaatsen voor gereedschap en een hooizolder. Het andere gebouw is voor degenen die op de kinderboerderij werken. Zo is er een kleedruimte, een kantoor, een werkruimte, een kantine en een opslag. Voor de twee gebouwen zijn zitjes en speelelementen voor kinderen en hun ouders. Verspreid over het terrein ‘in eigen weitjes’ lopen de dieren, zoals schapen, kippen, geiten, eenden, een koe en een ezel. Het terrein is rolstoeltoegankelijk.

Op maandag is De Boerenzwaluw voor publiek gesloten, maar er wordt dan wel gewerkt. In het weekend werken we volgens een rooster. Van dinsdag tot en met zondag is de boerderij open van 9.30 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Kinderboerderij De Boerenzwaluw ligt in de buurt van het centrum van Hoofddorp. Naast de kinderboerderij zijn kantoren, winkels en lage huizen. Het grenst aan een wandelbos en de zogenaamde ‘fruittuinen’.

Meer informatie?

Denk je dat De Boerenzwaluw de juiste werkplek voor je is? Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

0297 – 353 872
zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl