Welkom op Kinderboerderij Boerenvreugd!

Houd je van buiten werken, tussen de dieren en de natuur? Dan is kinderboerderij Boerenvreugd het juiste werkproject voor jou! Kinderboerderij Boerenvreugd biedt mensen die hulp nodig hebben bij de invulling van de dag en een indicatie hebben voor dagbesteding een afwisselende en uitdagende werk/ stageplek.  Er zijn dagelijks begeleiders van Ons Tweede Thuis aanwezig om de dag te structuren, werk te plannen en te ondersteunen! Het werk op de kinderboerderij is erg afwisselend en elk seizoen is anders. Een werkdag bestaat over het algemeen uit dieren voeren en verzorgen, het schoonhouden van hokken en stallen, vegen op het terrein. Om hier te kunnen werken moet je wel rekening kunnen houden met bezoekers en dat het soms druk kan zijn met mensen en kinderen. Maar bovenal geniet je van dieren en het buitenwerken!

Adres

Waar ligt kinderboerderij Boerenvreugd?

Kinderboerderij Boerenvreugd staat net buiten een rustige woonwijk in het park Hornmeer in Aalsmeer. Het ligt aan een grote parkeerplaats met in de buurt een voetbalvereniging, een zwembad, een midgetgolfbaan, een jeu-de-boulebaan en een fitnesshal. Een klein winkelcentrum, een bushalte en de Westeinderplas zijn op loopafstand. In de omgeving zijn diverse woonvoorzieningen, het Dienstencentrum, twee werkprojecten en een kinderdagcentrum van Ons Tweede Thuis.
Kinderboerderij Boerenvreugd is een uniek samenwerkingsproject tussen Ons Tweede Thuis en Stichting Kinderboerderij Aalsmeer (SKBA).

Een echte boerderij

Kinderboerderij Boerenvreugd ziet eruit als een echte boerderij met meerdere gebouwen en stallen: een stolpboerderij, een hooiberg, de “Barn” met opslag en een “Boerentas”, dit is een aparte schuur met een paar stallen en bergruimte op de begane grond en een opslagruimte daarboven. De kinderboerderij heeft een winkeltje waar verpakte etenswaren verkocht worden en waar bezoekers ook terecht kunnen voor een ijsje, frisdrank, koffie of thee. Verspreid over het terrein, in eigen weitjes, lopen allerlei dieren, zoals schapen, kippen, geiten en er is een binnenruimte met konijnen en cavia’s en een leeshoek. Er is een knuffelhoek speciaal ingericht om konijnen en cavia’s te aaien. De kinderboerderij ligt in de schaduw van een aantal grote bomen met daarnaast een ruime speeltuin.
Op de kinderboerderij worden door vrijwilligers van de SKBA allerlei activiteiten georganiseerd. Dit kan zijn eieren zoeken met Pasen, verjaarspartijtjes, een schoolles over een dier of een spelochtend. Ook zijn er vrijwilligers die klussen doen, bijvoorbeeld reparaties uitvoeren. In de weekenden zorgen de vrijwilligers ook voor het reilen en zeilen van de kinderboerderij.

Wat gebeurt er op kinderboerderij Boerenvreugd?

Het werk op de kinderboerderij bestaat uit:
Dieren voeren en verzorgen; het terrein vegen en schoonmaken, stallen en hokken schoonmaken en onderhouden. Huishoudelijke werkzaamheden, de kantine en toiletten schoonmaken, bezoekers te woord staan. Helpen met de verkoop van diervoeders en in de kiosk, de dieren borstelen en handtam maken en nog veel meer zoals het verzorgen van cavia’s en konijnen die komen logeren als mensen op vakantie zijn Het werk is afwisselend en in elk seizoen anders. Op sommige tijden kan het druk zijn, bijvoorbeeld in de lente als de lammetjes geboren worden.  En als het mooi weer is of bijvoorbeeld in de schoolvakanties. Dan komen er veel bezoekers op de boerderij.
Ons Tweede Thuis heeft een eigen gebouw op de kinderboerderij. Hierin bevinden zich een kantoor en de kantine. Op maandag is Boerenvreugd gesloten voor publiek, maar er wordt wel gewerkt. Van dinsdag tot en met zondag is de boerderij open voor publiek.

Wie kunnen er werken op kinderboerderij Boerenvreugd?

Een werkproject als kinderboerderij Boerenvreugd is bestemd voor mensen die een indicatie of PGB hebben voor dagbesteding. Je houdt van buitenwerk met dieren, (licht) lichamelijk werk en je vindt het niet erg vinden om soms vies te worden. Verder horen andere ondersteunende schoonmaakwerkzaamheden naast het schoonmaken van de hokken en het terrein bij ons pakket. Cliënten die op de boerderij werken kunnen alleen of met een ander – ook zonder direct toezicht – door werken aan een taak.  Ze kunnen werk met veel afwisseling aan. Het is belangrijk dat je kan omgaan met – soms veel – publiek. Cliënten die op de kinderboerderij werken zijn veelal mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel of jongeren/mensen die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van hun dag. Leerlingen van het speciaal onderwijs kunnen stage lopen op de kinderboerderij. Als je niet zelfstandig naar de kinderboerderij kan reizen, kan je – met een indicatie- gebruik maken van het door Ons Tweede Thuis georganiseerde taxivervoer.  Cliënten nemen hun lunch mee van thuis. Voor koffie, thee of melk wordt gezorgd. Werkkleding als T-shirts, sweatshirts en werkschoenen krijgen de cliënten van het werkproject.

Begeleiding

Als er cliënten zijn, is er altijd een begeleider aanwezig. De begeleiders van de kinderboerderij hebben een pedagogische opleiding aangevuld met een opleiding op dierverzorgingsgebied of een combinatie van beide opleidingen. Zij worden in hun werk bijgestaan door een locatiemanager en een gedragsdeskundige, zoals een orthopedagoog of psycholoog.

Denk je dat het leuk is om hier te werken?

Kom dan ‘s langs! Je van harte welkom om een dag mee te werken en te kijken wat het werk inhoudt.

Goedemiddag,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.