Woonlocatie Berkenstede

Wil jij wonen in jouw eigen appartement, met zorg nabij? Jouw eigen woning maar wel 24-uur zorg op afspraak en op afroep. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou.

Adres

Ondersteuning op maat

We kijken samen naar waar je ondersteuning bij nodig hebt. Op afgesproken momenten komt er iemand langs. Met een oproepsysteem kun je ook contact maken met het team, ook bij nood. Het team werkt vanuit een zorgsteunpunt in het gebouw en is 24 uur per dag beschikbaar voor professionele zorg en ondersteuning. Er is een eigen fysiotherapeut en ergotherapeut aanwezig. Voor medische zorg kies je jouw eigen (huis-)arts.

Wil je wonen op Berkenstede, dan wordt er wel vanuit gegaan dat je een aantal dingen nog zelf kan, zoals boodschappen doen of laten bezorgen, zorgen voor maaltijden en enkele huishoudelijke taken. De schoonmaak van de woning wordt door ons geregeld. Financiën en administratie beheer je zelf of samen met een familielid of bewindvoerder.

Omgeving & Gebouw

De 19 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage. De woontoren, de ‘Fruittoren’, maakt onderdeel uit van een complex waarin ook Cordaan gevestigd is. Alle woningen in Fruittoren worden verhuurd door de woningbouwcoöperatie. Ons Tweede Thuis mag de voordracht doen voor nieuwe huurders voor de 19 woningen waar wij zorg en begeleiding bieden. De woningen zijn 60 m² groot, het zijn 2-kamer appartementen (slaapkamer en woonkamer) met een eigen badkamer en keuken.

Berkenstede ligt in gemeente Diemen. Bij de afslag s113 vanaf de ring A10.

Praktische zaken

Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie De Key. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd, worden bij je ziektekostenverzekeraar.  Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ op basis van de WLZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.

Meer Informatie

Denk je dat Woonlocatie Berkenstede de juiste plek voor je is? Of wil je meer weten?
Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.