Woonlocatie Daguerre

Heb je een lichamelijke beperking, maar houd je de regie op je eigen leven graag zelf? Dan zou ADL Clusterlocatie Daguerre een passende plek voor jou kunnen zijn. Hier heb- en houd je zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen die graag een zelfstandig leven leiden, maar vooral hulp nodig hebben bij hun fysieke verzorging (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). De 15 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage en een woonflat, tussen andere koop- en huurwoningen. Zorgmedewerkers staan voor je klaar om je op afroep te ondersteunen. Je kunt de zorg dus schakelen wanneer jij die nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen. Hoe jij je je leven en je dag invult is verder aan jou. Op IJburg zijn allerlei voorzieningen en Ons Tweede Thuis samen met allerlei andere organisaties.

Adres

Voor wie?

De woningen zijn bestemd en geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking die zelf goed de regie over hun leven kunnen voeren. Mensen die zelf goed en tijdig aan kunnen geven wat nodig is en een samenwerking kunnen aangaan met het team. Ook is het ziektebeeld bij de mensen die hier wonen (redelijk) stabiel en hebben mensen op andere gebieden (psychisch, emotioneel) geen tot weinig begeleiding nodig.

Ondersteuning op maat

Als je zorg nodig hebt, maak je in je woning (op afstand) een oproep met het zorgmeldsysteem. Je kunt dan rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt komen de medewerkers naar je toe. De zorg is 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging. Jij geeft de aanwijzingen. Jij weet immers het beste wat jij prettig vindt. Je kiest je eigen huisarts. Ons Tweede Thuis kan desgewenst paramedische dienstverlening leveren.

Omgeving en gebouw

De appartementen maken onderdeel uit van de wijk IJburg (stadsdeel Oost). Het winkelcentrum is om de hoek, net als de rolstoeltoegankelijke tram die je vanaf de IJburglaan in 10 minuten bij Centraal Station Amsterdam brengt. De woningen zijn ca 90 m², dus ook geschikt om samen te wonen met eventueel een partner of gezin. In de buurt vind je onder andere een groot winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen.

Praktische zaken

Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie De Alliantie of Ymere. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK.

De woningen maken deel uit van een ADL cluster. Om het cluster te kunnen laten bestaan is er een minimum eis van 5 uur zorgafname per week. Dit is in de zorgovereenkomst vastgelegd. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.

Meer informatie

Bel ons of mail naar de afdeling Zorgbemiddeling.

Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.