Het bijzondere verhaal van Mara

Mara

Ampersand

Lees het verhaal van Mara en haar prachtige ontwikkeling

Wij willen graag het bijzondere verhaal van Mara met jullie delen. Mara is een jonge vrouw van 27 jaar. In het dagelijks leven werkt zij bij Ampersand in Aalsmeer. Ze zingt graag en doet aan hardlopen en tennis in haar vrije tijd. Ze heeft de afgelopen jaren een mooie en voor haar belangrijke ontwikkeling doorgemaakt.

Flink!Training

In 2022 heeft Mara Flink!training gevolgd bij het Adviespunt. Met behulp van deze training heeft zij zichzelf en haar gevoelens beter leren kennen en geleerd deze beter te uiten. Ook heeft ze geleerd om positiever over zichzelf en haar leven te denken. De training heeft haar geholpen om met meer zelfvertrouwen in het leven te gaan staan.

Mindfulness training

Na deze mooie ontwikkeling had Mara ook nog de wens om beter om te leren gaan met de spanningen waar zij last van had. In het dagelijks leven merkte ze dat haar hoofd vaak vol zat met allerlei gedachten. Als er nieuwe dingen stonden te gebeuren voelde haar lichaam erg gespannen en het lukte haar dan niet om weer te ontspannen. Met behulp van haar moeder en persoonlijk begeleider van Ampersand heeft Mara zich aangemeld voor de Mindfulness training van het Adviespunt. Tijdens deze training heeft ze verschillende ontspanningsoefeningen geleerd. Hier is ze vervolgens zelf serieus mee aan de slag gegaan. De training heeft haar geholpen om meer rust in haar hoofd te krijgen, het lukt haar nu veel beter om spanning los te laten en zich minder druk te maken bij de komst van nieuwe dingen. Dit had zij van tevoren niet durven hopen.

Omgeving

Ook de omgeving van Mara, zoals haar ouders, haar ambulant begeleider en de begeleiders van Ampersand merken dat zij veel beter in haar vel zit. Mara is volgens hen vrolijker, kletst de oren van je hoofd, ze zingt meer en ook merken ze dat Mara er een stuk meer bij is met haar aandacht.

Het is mooi om te zien hoe Mara nu positievere gevoelens ervaart en haar gevoelens voor haar ouders onder woorden kan brengen door te zeggen dat ze van hen houdt. Mara is trots op haar ontwikkeling, de stappen die ze heeft gemaakt, wat ze kan en wat ze doet.

Ze vindt het ook fijn om haar ervaringen te delen met de mensen om haar heen. Mara heeft mooie plannen voor de toekomst!

Contact

Kom je in je werk mensen tegen met soortgelijke hulpvragen als Mara en ben je op zoek naar passende ondersteuning hierbij? Neem dan contact op met het Adviespunt: adviespunt@onstweedethuis.nl, we denken graag met je mee!

Other stories

Haal er hulp bij als het nodig is

Dilara, Joland, Annemarie en Fatima
Cliënt, moeder en persoonlijk begeleiders

Wat doe je als je ziet dat het niet goed gaat met je dochter en je cliënt? Als je ...

Lees meer
Lees meer over Haal er hulp bij als het nodig is