Ik kan hier mijn verhaal kwijt


Cliënt
De Liede, Haarlem

“Ik heb geen aangeboren hersenletsel maar een lichamelijke beperking, dat is toch weer anders. Daarmee behoor ik tot een minderheid hier bij De Liede. Pas op mijn 25e wist ik wat ik had, het syndroom van Ehlers-Danlos, een progressieve ziekte. Ik ben leerkracht geweest op een basisschool en heb een man en drie kinderen.

Op een dag kan ik één activiteit doen, verder moet ik liggen. Mijn rolstoel kan helemaal plat, ik kan zo ook liggend iets op de computer doen. Ik ‘lig aan’ als het ware. Hier werk ik veel op de computer. Ik maak fotoboeken en kan anderen helpen, bijvoorbeeld met het schrijven van een brief. Verder doe ik mee met bloemschikken en met de gespreksgroep. Ik doe misschien niet zo veel hier maar ik ben wel even weg van huis. Daarom is het erg belangrijk voor mij om hier te komen. Thuis kom ik tot weinig en lig ik vooral in bed. Hier word ik gestimuleerd. Het geeft afleiding, regelmaat en structuur.

Ik heb uit mijn hoofd gezet wat ik allemaal wil bereiken. Het zou al heel mooi zijn als ik kan behouden wat ik heb maar dat zal niet lukken. Ik vind hier ondersteuning in gesprekken, in mensen die achter me staan. Ik kan mijn verhaal hier kwijt. Het is ook prettig als iemand helpt om mijn grenzen aan te geven in wat ik kan doen. Ja, ik heb er zeker wat aan om naar De Liede te gaan.

Other stories

Leven met NAH

leven met NAH

dag activiteitencentrum Saafting

‘Toen ik ging slapen en wakker werd, had ik een beroerte. En de rest is history’ Net als Gerard-Jos lopen ...

Lees meer
Lees meer over Leven met NAH

Verder na niet-aangeboren hersenletsel; een nieuw leven

Mieke van Arem
Locatiemanager
Zeilbrug, Amsterdam

Zeilbrug is een plek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah) en lichamelijke beperking (lg). Er zijn begeleidingsprogramma’s voor mensen ...

Lees meer
Lees meer over Verder na niet-aangeboren hersenletsel; een nieuw leven

Leven met NAH: Machiel Rombout

Machiel
Cliënt
Amstelveen

Ik ben Machiel. 45 jaar oud. Woon in een appartement in Amstelveen. Ik ben gehandicapt en toch vrij zelfstandig, golf, ga ...

Lees meer
Lees meer over Leven met NAH: Machiel Rombout