Martin Westerhof Scouting Uithoorn

Martin Westerhof
Cliënt

Martin Westerhof is een echte scout: hij zit zelf bij de Wilde Vaart van de Admiralengroep Uithoorn én hij geeft leiding bij de welpen. “Ik ben vanaf mijn zesde bij scouting. Sinds twee jaar help ik bij de welpen.

Ik ben hier Mor, de pauw uit Junglebook. De leiding heeft allemaal namen uit Jungleboek. Mor past wel bij me. Ik ben er ook trots op dat ik hier mee doe met de leiding. Eerst vond ik het wel spannend en was ik onzeker. Het is best lastig om een spel uit te leggen aan zo’n grote groep kinderen. Soms zijn ze heel druk….

We hebben iedere vrijdagavond opkomst van de welpen en zondag heb ik mijn eigen groep, de wilde vaart. Ook dat is hartstikke leuk. Met de welpen hebben we nu kamp: de kinderen blijven een nachtje slapen. In de zomer hebben we vijf dagen kamp. Daar krijg ik vrij voor van mijn baas, André van de Tuingroep.

Hij vindt het goed voor mijn ontwikkeling. Dat is het ook want ik leer hier veel. Ik merk dat het steeds beter gaat.

Ik heb PDD NOS en was best bang om fouten te maken. Of bang dat kinderen me raar vinden, maar ik heb echt mijn plek hier bij de scouting.

Wat ik een goed leven vind? Nou, ik wil graag zelfstandig wonen, dat leer ik nu bij de Leopoldlaan. En ik wil graag bezig zijn, zoals op mijn werk en bij de scouting of bij de voetbal. Ik wil ook graag de cursus van de scouting gaan doen om leiding te geven. Dat lijkt me heel leuk. Ik wil me nog wel verder ontwikkelen, hoor.”

Andere verhalen

Meedoen op locatie geeft wij-gevoel

Bas, Tineke en Joop
Ouders
Westwijk, Amstelveen

“Wil er iemand melk in de koffie”, klinkt het uit de keuken. Bas de Voogd, vader van Ellis, is in ...

Lees meer
Lees meer over Meedoen op locatie geeft wij-gevoel