Plezier in je werk

Centrale Cliëntenraad

Ken je dat? Dat je op vakantie bent en denkt: “Dit mag heel lang duren. ”Maar het eind van de vakantie komt altijd eerder dan je hoopt. En dan moet je weer werken. Als je geluk hebt, weet je aan het eind van de eerste dag al waarom dat niet erg is. Want je spreekt je collega’s weer. Je voelt je nuttig. En die structuur is eigenlijk ook best lekker.

Plezier in je werk is echter lang niet altijd vanzelfsprekend. Zeker niet voor onze cliënten. Want wat als je niet je eigen werkplek mag kiezen? Als je de hele dag dezelfde mensen om je heen hebt? Thuis en op je werk? Als je sneller moet werken dan je kunt? Of in ieder geval dat gevoel hebt?

Voor veel cliënten is de overgang van werk naar dagbesteding een verademing. Er is meer tijd en minder druk. Ze voelen zich rustiger. Gelukkiger. Maar daar hebben ze wel wat voor in moeten leveren. Salaris. Ach, netto scheelt het allemaal maar weinig.

En het is toch belangrijker om met plezier naar je werk te gaan?

Dat zou je denken.  Maar is plezier hetzelfde als voldoening?

Is salaris echt het enige dat ze inleveren?

Vraag het maar eens. En schrik niet van het antwoord.

Ik heb geluk. Ik hoef niet te kiezen tussen salaris en plezier in mijn werk. Ik realiseer mij dat dit een luxe is. Een luxe waarvan ik hoop dat het in de toekomst voor steeds meer cliënten binnen handbereik ligt.

Other stories

Samenzeggenschap: meepraten en meedenken

Frans en Hans

Samenzeggenschap. Wat een bijzonder woord. In de Centrale Cliëntenraad houden we ons bezig met medezeggenschap. Je mag meepraten en ...

Lees meer
Lees meer over Samenzeggenschap: meepraten en meedenken

Je leert je krachten te bundelen

Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis

Ontwikkelkracht is mooi. Zeker als je de wil hebt om je te ontwikkelen. Als je daar de ruimte voor krijgt. ...

Lees meer
Lees meer over Je leert je krachten te bundelen