Weg achter die geraniums

Peter Maars
Vrijwilliger
De Dijk, Amsterdam

Als je, zoals ik, zo’n 40 jaar maatschappelijk werker bent geweest en dan gepensioneerd wordt, ontstaat er van de ene op de andere dag, ik wil niet zeggen een zwart gat, maar wel een bepaalde leegte. Eerst wilde ik een jaar ‘niks’, maar dan begint er toch al gauw iets te kriebelen, je wil weer wat doen. Maar wat? Op een vrijwilligersmarkt in mijn woonplaats Uithoorn deed ik ideeën op. Eén daarvan was vrijwilliger worden bij Ons Tweede Thuis. Toen mijn zoon Ruben, die bij De Dijk werkt en als beweegcoach bij SamenFit, mij vroeg om daar vrijwilliger te worden, was ik al gauw om. Sinds kort maak ik nu wekelijks lange wandelingen met een van de bewoners van De Dijk. Voorheen maakte hij die wandelingen in z’n eentje, maar nu heeft hij aanspraak. We hebben lange gesprekken onderweg.

Dijkspelen: prachtige dag

Ook vroeg mijn zoon mijn vrouw en mij om mee te helpen als vrijwilliger tijdens De Dijkspelen 2018 op 22 juli. Daar hoefden we ook niet lang over na te denken. Het was een prachtige dag, prima georganiseerd en we hebben genoten van het enthousiasme, de inzet en soms fanatisme van de deelnemende cliënten! Er waren zelfs ploegen van OTT-locaties uit Amstelveen en Nieuw-Vennep gekomen om deel te nemen. De onderdelen waarop kon worden gescoord waren: penaltyschieten, verspringen, waterestafette, skilopen, kogelstoten, sprinten en touwtrekken. Er was ook een gigantische opblaasbare stormbaan en ProJump was ingehuurd voor een clinic rope skipping, oftewel touwtjespringen, waar de cliënten ook enthousiast aan mee deden. We kijken al uit naar De Dijkspelen 2019, want dit wordt vast een jaarlijks terugkerend evenement!

Veel voldoening

Misschien gaan we binnenkort met een aantal bewoners van De Dijk roeien (mijn sport) bij de roeivereniging waar ik lid van ben. Mijn roeimaten zijn al enthousiast. Het vrijwilligerswerk bij Ons Tweede Thuis geeft me weer een stukje invulling van mijn leven als gepensioneerde. Weg achter die geraniums! Ik kan iedereen die, al of niet gepensioneerd, (veel) tijd over heeft en iets wil doen op het sociale vlak, van harte aanbevelen vrijwilliger te worden bij Ons Tweede Thuis. Het geeft veel voldoening en je werkt samen met enthousiaste medewerkers/begeleiders, die zich allemaal inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking, om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. En wie wil dat nou niet?

Peter Maars

Other stories

Vrijwilligerswerk, genieten

Lydia en Galienne
Vrijwilliger en bewoner
Ons Tweede Thuis, Aalsmeer

Lydia de Vries zocht vrijwilligerswerk en vond dat op aalsmeervoorelkaar.nl. Nu zwemt zij al anderhalf jaar samen met Galienne ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilligerswerk, genieten

Vrijwilliger Willem: naar de voetbal

Willem en Frank
Vrijwilliger en bewoner
Zijdelveld, Uithoorn

“Ach man, ik hou helemaal niet van voetbal”, zei Willem toen hij gevraagd werd als vrijwilliger. Maar hij gaat nu ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilliger Willem: naar de voetbal

Vrijwilliger voor mensen met een ernstige beperking

Henny
Vrijwilliger
Ringvaart en Amstel-meer, Hoofddorp en Aalsmeer

Hoe ga je om met een medemens met een ernstige, vaak meervoudige beperking? Iemand met weinig of geen taal? Hoe ...

Lees meer
Lees meer over Vrijwilliger voor mensen met een ernstige beperking