Werken bij De Goede Buur

Esther, Lenie en Brenda
Medewerkers
De Goede Buur, Badhoevedorp

Als je in de Arendstraat in Badhoevedorp loopt, word je vanzelf nieuwsgierig naar wat er achter nummer 5 zit. Vanaf de straat zie je in de etalage leuke producten, plus een paar gezellige tafels en stoelen die uitnodigen om er te gaan zitten voor een kop koffie. En vooral, als de deur open staat, komt een heerlijke taartlucht je tegemoet. De Goede Buur: werkplek voor mensen met een beperking maar ook een ontmoetingsplek voor de buurt.

21b-werken-bij-Goede-BuurEen bezoekster heeft net lege jampotjes afgegeven en neemt even de tijd voor een kop koffie en stukje appeltaart. In het bakkerijgedeelte komen prachtige appeltaarten uit de oven. Esther heeft die ochtend boodschappen gedaan. “We kijken elke dag wat we nodig hebben aan meel, appels, rozijnen, custard of suiker. Op woensdag doe ik boodschappen voor de ouderensoos van het verzorgingshuis De Schuilhoeve. Dat is erg leuk, vooral de contacten met de mensen daar. Even een praatje maken, daar hou ik wel van. Ik doe hier ook allerlei andere dingen. Appels schillen en kralen op kleur uitzoeken. We moeten zelf het sanitair schoonmaken en de kantine. Ik heb ook bij Dorpshuis Badhoevedorp gewerkt, voor we hierheen gingen. Hier is veel meer ruimte en dat is veel lekkerder werken. We krijgen steeds meer bestellingen van appeltaart. We maken elke week wel 70 taarten.”

Lenie heeft net allemaal oude Nespresso-cupjes van koffie leeggehaald en schoongemaakt. Daar maken anderen weer kettingen van, armbanden of slingers. “Je moet die cupjes met een hamer platslaan, dat durf ik niet hoor, met zo’n hamer. Ik doe ook boodschappen voor de ouderensoos en ik schil appels. Ik kan geen deeg kneden maar wel schillen. Ik vind het leuk om in de winkel te helpen of mensen te bedienen. Ik heb het hier reuze naar m’n zin. O ja, ik help ook mee met jam maken.” Brenda is bijna klaar met de winkel schoonmaken. Alles ziet er weer tiptop uit. Zij houdt vooral van het knutselen: “We maken vliegengordijnen en sieraden van kralen of van die koffiecupjes, en mapjes van oude fietsbanden en kaarten om te versturen. Knutselen is het leukste en in de winkel helpen. Vragen wat mensen willen en ze bedienen. Koffie, thee, appeltaart.”

Wat is De Goede Buur?

21d-werken-bij-Goede-BuurDe Goede Buur is er voor mensen met een beperking maar ook voor vrijwilligers die hun talenten en vakkennis willen delen. Buurtbewoners kunnen er een kopje koffie drinken. Er zijn leuke decoratieve producten te koop. Cliënten van De Goede Buur kunnen verschillende werkzaamheden verrichten in de buurt, bijvoorbeeld de straat schoonhouden of speelgoed van een school schoonmaken. De Goede Buur staat open voor vernieuwing en aanpassingen en richt zich naar de vraag van haar gebruikers.

Dit artikel is eerder verschenen in het Ons Tweede Thuis Magazine september 2014

Andere verhalen

Werken vanuit Bedrijfsverzamelgebouw

Alfons en Sanjay
Medewerkers ontmoetingsruimte Dienstencentrum
Werkbedrijf Dienstverlening van het Leer- en werkcentrum

Elke maandag en donderdag zijn ze in het dienstencentrum van Ons Tweede Thuis in Aalsmeer te vinden. Tot groot plezier ...

Lees meer
Lees meer over Werken vanuit Bedrijfsverzamelgebouw

Op weg naar de verlengde leerweg

Esmee, Rens en Bart
Cliënten
De Academie, Aalsmeer

Esmee, Rens en Bart zijn klaar met het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) maar nog helemaal niet uitgeleerd. Een gewone baan ...

Lees meer
Lees meer over Op weg naar de verlengde leerweg