Topmenu

Woonvoorziening Leopoldlaan


Adres: leopoldlaan 2 (Bekijk in Google Maps)
1422 KD, Uithoorn
Telefoon: 0297 - 520021
E-mail: leopoldlaan@onstweedethuis.nl

Zoek je een veilige én stimulerende woonvoorziening? Dan is woonvoorziening Leopoldlaan de juiste  plek voor je. Woonvoorziening Leopoldlaan is er voor (jong)volwassenen met een autismespectrum stoornis en een IQ >55. In deze kleinschalige woonvoorziening vind je de gezelligheid van een groep met 24 uurszorg. Je kunt je hier ontwikkelen in je zelfstandigheid, zelfredzaamheid en sociale vaardigheden.

Begeleiding en ondersteuning

Bij woonvoorziening Leopoldlaan ondersteunen we je bij je dagelijkse bezigheden en stimuleren we je om waar mogelijk mee te helpen of zelfstandig te doen. De begeleiders helpen je bijvoorbeeld bij je huishouding, je persoonlijke verzorging of het maken en onderhouden van sociale contacten. Indien nodig helpen we je bij het zoeken en vinden van een passende werkplek of dagbesteding en bij het invullen van je vrije tijd. De cliënten denken actief mee aan het activiteitenprogramma, en de dagelijkse gang van zaken binnen de locatie.

We vinden het belangrijk dat je contacten hebt met anderen en dat die prettig verlopen, dat je samen activiteiten onderneemt en sport. Kortom, dat je met elkaar positieve ervaringen op doet. We stimuleren je om actief mee te doen in de maatschappij.

Overdag ga je naar je school, dagbesteding of naar een werkproject. Als je thuis bent, is er altijd begeleiding aanwezig, ook ‘s nachts. Het begeleidingsteam wordt ondersteund door een orthopedagoog en een teamarts.

Gebouw

Woonvoorziening Leopoldlaan bestaat uit twee woonlagen met zitslaapkamers voor zes cliënten. Op de begane grond zijn twee kamers en een gedeelde badkamer met toilet, douche en ligbad. Eveneens op de begane grond is de gezellige woonkamer met eetgedeelte, een aparte ruime leefkeuken en een grote afgeschermde tuin. Op de eerste verdieping zijn vier kamers en een ruimte voor medewerkers (nachtdienst en kantoor).

Voor wie?

Woonvoorziening Leopoldlaan is bestemd voor (jong)volwassenen, ouder dan 17 jaar, met:

  • Een geldig WLZ-indicatiebesluit Vg3 of hoger
  • actuele DSM4, aantoonbaar een autismespectrum stoornis en een verstandelijke beperking
  • IQ >55

Plaatsing gebeurt vrijwillig.

Woonvoorziening Leopoldlaan is niet bestemd voor mensen:

  • met alcohol- of drugsproblematiek
  • met bijkomende ernstige psychiatrische problematiek die dominant is aan autisme
  • met MCDD
  • die grote problemen hebben om hun agressie te reguleren
  • die afhankelijk zijn van een rolstoel
  • die verpleegkundige handelingen hebben.

Meer informatie

Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

0297 – 353 872
zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl

 

Comments are closed.