Topmenu

Ben ik tevreden?

We vinden het belangrijk om te weten hoe tevreden jij bent over jouw leven. Dat doen we met de methode 'Ben ik tevreden'. We gaan samen in gesprek en jij vertelt wat je van je leven vindt.

Waar ben je blij mee en wat zou je liever anders willen en hoe ga je dat dan doen?

En wij luisteren naar jou. Jouw ervaringen en verhaal staan centraal en niet de mening van de ander. ‘Ben ik tevreden’ helpt ons samen om echt de waarderende dialoog te voeren. En als je zelf niet het gesprek kunt voeren dan kan een familielid of je begeleider dit voor jou doen. Door bijvoorbeeld jouw gedrag te bekijken. Hoe reageer je als je boos bent of blij? Vanuit die observatie, ontstaat ook jouw verhaal en wat voor jou belangrijk is. Ook helpt deze methode ons als organisatie te ervaren wat we goed doen en waar we nog aan moeten werken.

"Ik heb nu een eigen wasrek in mijn kamer, dat maakt mij heel gelukkig"

"Ik dacht dat ik Maaike door en door kende, maar door het BIT-gesprek heb ik echt nieuwe dingen gehoord, zo mooi!".  

Stand van zaken

Bijna alle gedragsdeskundigen zijn getraind en ook een aantal medewerkers. De gedragsdeskundigen en getrainde medewerkers helpen hun collega's bij het juiste gebruik van de methode Ben ik tevreden. Onlangs is een projectteam BIT gestart. Dit team bestaat uit onder andere. uit gedragsdeskundigen, begeleiders en locatiemanagers. Met elkaar ondersteunen we de locaties bij het werken met Ben ik Tevreden.

Op verzoek vanuit de locaties, starten we met een vierde trainingsgroep. De uitwerking hiervan bevindt zich in de voorbereidingsfase. Hierover later meer.

Lees ook: Annamarie en Gonneke vertellen over "Ben ik tevreden?"