Wij bieden verschillende woonvormen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Samen met jou en je naasten kijken we naar een plek die bij jou past. 

Woonbegeleiding

Bij de woonlocaties van Ons Tweede Thuis in Amsterdam, Amstelveen en Abcoude, kun je gebruik maken van wonen met intensieve begeleiding. Samen met de begeleider breng je je vragen en wensen in kaart. Het doel is dat je, ondanks je beperking, zoveel mogelijk zelf de regie over je leven kunt houden. Soms heb je alleen een klein steuntje in je rug nodig om je eigen beslissingen te blijven nemen, soms is het nodig dat we een deel (tijdelijk) overnemen.

Cliëntplan

De begeleider helpt je bij het opstellen van je cliëntplan. Hierin staan alle afspraken die je met de verschillende medewerkers van Ons Tweede Thuis maakt en je ambities voor de toekomst. De begeleider kijkt regelmatig met jou of dit plan nog klopt. Hij werkt het zo nodig bij en het helpt bij het coördineren van de zorg tussen alle betrokken disciplines.

Ondersteuning bij verschillende hulpvragen

Met je begeleider heb je geregeld contact over hoe het met je gaat en of er dingen geregeld moeten worden. De begeleider kan je ondersteunen bij hulpvragen die niet direct met lichamelijke zorg te maken hebben. Zoals de organisatie van je huishouden, contact met instanties en zoeken naar werk of dagbesteding. Ook kan de begeleider je helpen om structuur aan te brengen in je dag, op zoek te gaan naar een nieuwe hobby of naar mogelijkheden om te (blijven) sporten. Of als het nodig is, helpen om het contact met je familie en vrienden te onderhouden.

Zorg op afroep en afspraak

Vanuit de zorgsteunpunten in Amsterdam en Diemen bieden wij zorg op afroep en afspraak. De zorgsteunpunten zijn gevestigd binnen 200 meter van de rolstoelwoningen van zeven woonlocaties in Amsterdam en Diemen. Je kunt op elk moment van de dag een zorgoproep maken. Onze zorgverlener kan via een open spreekluisterverbinding op afstand met je praten door de intercom in jouw woning.

Als je aangeeft waar je hulp bij nodig hebt, komt de hulpverlener direct naar je toe (zorg op afroep) of spreekt een tijd af (zorg op afspraak). Vanuit het steunpunt bieden we:

  • Begeleiding
  • Verzorging
  • Verpleging
  • Assistentie bij dagelijkse handelingen (adl-assistentie).

Verhalen over JIJ & IK

Als een beroerte je gezin treft

Otmar en Marjolijn
Cliënt en vrouw
Mendel, Aalsmeer

Zeven jaar geleden werd Otmar Vrees getroffen door een beroerte. Het overkwam niet alleen Otmar, maar ook zijn vrouw en ...

Lees meer
Lees meer over Als een beroerte je gezin treft

Ik kan hier mijn verhaal kwijt


Cliënt
De Liede, Haarlem

“Ik heb geen aangeboren hersenletsel maar een lichamelijke beperking, dat is toch weer anders. Daarmee behoor ik tot een minderheid ...

Lees meer
Lees meer over Ik kan hier mijn verhaal kwijt

Leven met NAH: Machiel Rombout

Machiel
Cliënt
Amstelveen

Ik ben Machiel. 45 jaar oud. Woon in een appartement in Amstelveen. Ik ben gehandicapt en toch vrij zelfstandig, golf, ga ...

Lees meer
Lees meer over Leven met NAH: Machiel Rombout

Verder na niet-aangeboren hersenletsel; een nieuw leven

Mieke van Arem
Locatiemanager
Zeilbrug, Amsterdam

Zeilbrug is een plek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah) en lichamelijke beperking (lg). Er zijn begeleidingsprogramma’s voor mensen ...

Lees meer
Lees meer over Verder na niet-aangeboren hersenletsel; een nieuw leven