Topmenu

Even stilstaan en vooruit kijken: strategisch beleid

Het afgelopen jaar ging bijna alle aandacht natuurlijk uit naar alles rond corona. Toch hebben we ook in die tijd ruimte genomen om even stil te staan en vooruit te kijken. We stelden ons vragen als: hoe gaat het met Ons Tweede Thuis? Wat staat ons te wachten? Wat gebeurt er in de samenleving en in de gehandicaptenzorg? Op technologisch gebied en op de arbeidsmarkt. En natuurlijk in onze eigen organisatie. Wat heeft Ons Tweede Thuis in de komende jaren nodig om zich verder te ontwikkelen? Wat kan er beter? Op welke manier willen we vooruitkomen? Wat zijn onze ambitie en visie op de langere termijn?

Nieuw strategisch beleid: visie voor komende jaren

Dat zijn veel en grote vragen. Daar hebben we met veel mensen over nagedacht. Met medewerkers, cliënten, hun naasten, mensen van de gemeenten en de zorgkantoren. De antwoorden op die vragen hebben we opgeschreven in ons nieuwe strategisch beleidsplan. Het plan kent doelen voor de korte termijn en ambities en een visie voor 2030. Heel kort gezegd: coronavrij en meedoen in de samenleving. Daar is natuurlijk veel meer over te zeggen! Lees het in het strategisch beleidsplan 2021-2023. Klik hier voor een pdf en hier voor een bestand dat je kunt doorbladeren.

Jaaragenda met concrete acties

Het plan ligt er en nu kunnen we er echt mee aan de slag. Natuurlijk met allerlei creatieve vormen die we daarbij gaan ontwikkelen. Zo kunnen we goed voorbereid de komende jaren in. We maken bij dit strategisch beleid een jaaragenda met concrete acties voor de komende twee jaar. De komende twee jaar organiseren we bijeenkomsten voor kennisontwikkeling, leersessies met medewerkers, cliënten en hun naasten om samen naar die toekomst te kijken. Eind 2022 gaan we evalueren, met dit plan in de hand, en stellen we het bij voor de twee jaar daarna en kijken we verder vooruit naar 2030.

Klik hier voor het strategisch beleid.

Comments are closed.