Topmenu

Max Veldhuisen, Ik zit ook op voetbal

“Ik zit ook op voetbal”, Max Veldhuisen kan het zeggen want hij zit in het G-team van KDO in De Kwakel. Iedere zaterdag gaat hij naar de training. Hij wil wel meedoen met een interview, maar vindt dat best spannend. Hij heeft het goed voorbereid met zijn vader, Aldert, die elke zaterdag bij de training helpt. 

Max haalt zijn spraakcomputer tevoorschijn en vertelt: “Het leukste vind ik de warming up. Rekken en strekken. Daarna doen we oefeningen. Vandaag oefenden we de bal inwerpen. We spelen geen wedstrijden, andere G-teams van KDO wel. Wij spelen tegen elkaar aan het einde van de training. Als het heel slecht weer is, trainen we binnen. Het is leuk om te voetballen. Ik vind het altijd leuk om Mirjam te plagen.” Van welke club ben jij fan, Max? “Ja, Ajax natuurlijk, duuh.”

Kunnen zeggen dat je ook op voetbal zit en iets te vertellen hebben als je thuis komt. Gewoon meedoen in de samenleving dus. 

Dat kunnen de voetballers van het G-team door de inzet van vrijwilligers. Mirjam van Doorn is de hoofdtrainer maar kan niet zonder Aldert en de andere acht vrijwilligers. Mirjam: “Ik dacht zes jaar geleden toen ik een advertentie zag voor het G-team: ik heb helemaal geen verstand van voetbal…. maar wel verstand van mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben gaan kijken en was meteen verkocht. Inmiddels heb ik door het volgen van een cursus en  de hulp van anderen wel (een beetje) verstand van voetbal. Het is zo leuk, je krijgt er zoveel voor terug en je bent gewoon lekker buiten bezig.”

Aldert: “Mirjam is de baas. Zij heeft een natuurlijke autoriteit. Ik help. Dat Max meedoet, vind ik hartstikke leuk. Het is totaal geen opgave om hier elke zaterdag mee te doen. Je krijgt een band met de kinderen. Je ziet hoe zij zich ontwikkelen. Leren samenspelen bijvoorbeeld. Mooi toch?”

Dit verhaal komt uit het JIJ & IK magazine.

December 2020
Comments are closed.