Topmenu

Vrijwilligerswerk, genieten

Lydia de Vries zocht vrijwilligerswerk en vond dat op aalsmeervoorelkaar.nl. Nu zwemt zij al anderhalf jaar samen met Galienne Hope. Zij zijn allebei zwemfanaten en met z’n tweeën is het extra gezellig.

Galienne heeft een verstandelijke beperking en kan er niet zomaar alleen op uit om te gaan zwemmen. Omdat Lydia met haar meegaat, kan zij wél doen wat zij zo leuk vindt: zwemmen. Galienne: “We zwemmen 32 baantjes. Achter elkaar.” “Ja”, vult Lydia aan, “we begonnen met 20 baantjes maar nu doen we er dus al 32. En Galienne zou best wel meer willen maar we willen ook in het bubbelbad en weer op tijd naar huis.” “Lydia zegt dan ‘het is tijd’”, aldus Galienne, die ook nog wel even kwijt wil dat zij soms een wedstrijdje met Lydia doet: “Die win ik. O ja, soms maak ik ook een bommetje. Weet je nog, Lydia, naast die mevrouw met dat krullende haar…..”

Vooral gezellig

Lydia wilde al een tijdje vrijwilligerswerk doen maar met een fulltime baan lukt dat niet overdag. De vraag op www.aalsmeervoorelkaar.nl van Ons Tweede Thuis waar Galienne woont, kwam dan ook mooi uit. Lydia: “Zwemmen kan in de avond en het hele jaar door. Ik zwem graag, anders had ik het ook niet gedaan. Je moet als vrijwilliger echt iets doen wat je zelf leuk vindt. Zo samen met Galienne zwemmen is dat; het is ontzettend leuk.

Ontmoetingen

Doordat Lydia en Galienne elke twee weken op dezelfde tijd gaan zwemmen, leren zij allerlei mensen kennen. Galienne: “Dat vind ik leuk. We maken altijd een praatje. Ik vertel wat ik op het dagcentrum doe. Of hoeveel baantjes ik zwem. En dat ik heel veel ben afgevallen.” Lydia beaamt dat: “Je hebt al een paar keer een nieuw badpak moeten kopen. Het is niet alleen gezellig maar natuurlijk ook goed voor ons allebei, dat bewegen. Ik kan het iedereen aanbevelen om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Je kunt zo echt iets betekenen voor elkaar want, laten we eerlijk wezen, Galienne zorgt er natuurlijk ook gewoon voor dat ik elke twee weken ga zwemmen!”

Het geeft voldoening want Galienne kan niet alleen naar het zwembad dus ik help haar door mee te gaan, maar het is vooral gezellig samen. Het is genieten voor twee

— Lydia

Dit verhaal komt uit het JIJ & IK magazine.

December 2020
Comments are closed.