Moeder van Gaby over zondagopvang

Renata
Moeder
De Wollewei, Haarlem

“Weg”, Gaby is heel duidelijk: haar moeder moet weg. Ze is nu immers bij begeleidster Caroline op De Wollewei. Moeder Renata gaat na een extra knuffel van Gaby met een gerust hart weg want ze weet dat Gaby het erg naar haar zin heeft. “Gaby loopt op zaterdagmiddag al met de foto van Caroline in haar hand, met een grote glimlach. Prachtig toch? Ik ben zo blij met de zondagopvang.

Actief

Het ziet er bij De Wollewei erg mooi uit en er is voor haar veel te doen. Er is een zwembad, snoezelruimte, gymlokaal, speelruimte, tuin. Dat heb je thuis allemaal niet. Gaby gaat naar de mytylschool in Haarlem. Eigenlijk gaat zij het liefste gewoon zeven dagen per week naar school. Vrije dagen zijn moeilijk voor haar. Ze wil van alles doen, maar ze heeft ons daarbij steeds nodig. We doen van alles met haar, puzzelen, wandelen, steppen, fietsen.

Structuur

Gaby vindt geen aansluiting bij leeftijdgenootjes. Zij heeft een ontwikkelingsachterstand. Ze ontwikkelt zich wel maar langzamer. Ze heeft een verstandelijke beperking en alle kenmerken van autisme. Structuur is voor haar dus erg belangrijk. Die krijgt zij op De Wollewei. We hebben besproken wat belangrijk is voor Gaby, waar we thuis en op school aan werken (bijvoorbeeld zindelijkheid). De Wollewei sluit daarbij aan.

Voor het hele gezin

Voor ons als gezin is het fijn om op de zondag even tijd te hebben voor andere dingen. Ik kan nu met mijn zoon mee naar zijn voetbalwedstrijden. Laatst had hij een doelpunt gemaakt en zei hij ‘gaaf dat je erbij was’. We kunnen makkelijker even bij iemand op bezoek. Mats, mijn zoon, krijgt zondagmiddag soms vrienden om een voetbalwedstrijd te kijken op tv. Dat is ook makkelijker als Gaby er niet bij is, hoe gek Mats ook op haar is. De opvang op zondag is van tien tot vier uur maar Gaby gaat van tien tot drie uur naar De Wollewei. We kunnen dus ‘s ochtends rustig aandoen en met elkaar ontbijten. Als zij om drie uur weer thuis komt, hebben we nog wat tijd samen voor het eten en kunnen we met elkaar weer aan tafel. Het is voor het hele gezin fijn en Gaby geniet van de opvang bij De Wollewei. Ik ben dolgelukkig en kan het andere ouders aanraden. Ook ik heb natuurlijk een dubbel gevoel, eigenlijk zou ik haar het liefste gewoon bij me hebben, maar dit werkt prima zo. Een keer in de maand gaat zij een weekend naar het logeerhuis in Haarlem, daarnaast dus op zondag naar De Wollewei. Voor ons is deze opvang in het weekend een uitkomst.”

Eerder verschenen in het Ons Tweede Thuis Magazine

Other stories

Uitgebreid dagprogramma met therapie

Jenny en Tamzin
Ouder en cliënt
De Zevenster, Hoofddorp

Tamzin McBride is de dochter van Jenny Ploeg. Tamzin was anderhalf jaar oud toen zij bij De Zevenster kwam. Voor ...

Lees meer
Lees meer over Uitgebreid dagprogramma met therapie

Passende hulp voor kinderen door korte lijntjes

Melissa Deen
Begeleider
Kinderdienstencentrum De Zevenster, Hoofddorp

Je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Maar wat nou als je kindje anders is en andere ondersteuning nodig ...

Lees meer
Lees meer over Passende hulp voor kinderen door korte lijntjes

Bijzondere kinderdienstencentra

Carolien en Abbey
Gedragsdeskundige en moeder
Wollewei, Haarlem

Wat maakt een kinderdienstencentrum van Ons Tweede Thuis bijzonder? Dat vragen we aan gedragsdeskundige Carolien Hammer en Abbey Gieske, moeder ...

Lees meer
Lees meer over Bijzondere kinderdienstencentra