Quintin en Kaj hebben een zus met een zwembad

Quintin en Kaj
Broers van Noa
KDC Nifterlake, Amstelveen

Zorgen doen we samen bij Ons Tweede Thuis. Familieleden en andere dierbaren van onze cliënten zijn meer dan welkom. Quintin(13) en Kaj (9) komen graag op Kinderdienstencentrum Nifterlake. Zij zijn de broers van Noa (15).

Een zus met een zwembad binnen handbereik. Dat kunnen niet veel kinderen zeggen. Quintin en Kaj wel. En dan zijn ze ook nog eens welkom om te komen zwemmen. Geen wonder dat de broers graag op Nifterlake komen. Ook omdat er die grote schommel is, waar je met veel passen en meten met je zus samen op past. Of eigenlijk, net niet, maar het gaat toch goed. Kaj vindt het ook leuk om gewoon een rondje door de school van Noa te lopen.

Quintin vindt het leuk om zijn zus in de schoolvakanties zelfstandig naar Nifterlake te brengen. Ook gaat hij wel eens met oma mee, die Noa elke woensdagmiddag ophaalt. En als Noa thuis is, dan ligt hij graag bij haar. Noa heeft namelijk een heel fijn plekje in huis gekregen: een eigen snoezelhoek met heel veel kussens. En dat is ook voor Quintin de ideale plek om lekker te chillen: “Dan pak ik mijn iPad en lig ik lekker naast haar.”

De broers vinden het fijn als Noa thuis is en als ze mee op vakantie gaat. Ze hebben mooie herinneringen aan een vakantiehuis van Ronald McDonald Kinderfonds. Kaj: “Maar dit jaar gaan we naar Spanje, en dan gaat ze ook gewoon mee. Papa en mama splitsen dan gewoon op: de één is bij Noa, en de ander gaat met ons mee. Ook gaan we vaak dagjes uit, gewoon in Nederland. Naar Amsterdam bijvoorbeeld: door de stad wandelen en naar een restaurant. Eigenlijk is er maar één ding dat we zonder Noa doen: naar Disneyland Parijs gaan. Dat is niet geschikt voor Noa en dan gaat ze uit logeren.”

Other stories

Het bijzondere verhaal van Mara

Mara

Ampersand

Lees het verhaal van Mara en haar prachtige ontwikkeling Wij willen graag het bijzondere verhaal van Mara met jullie delen. ...

Lees meer
Lees meer over Het bijzondere verhaal van Mara

Leven met NAH

leven met NAH

dag activiteitencentrum Saafting

‘Toen ik ging slapen en wakker werd, had ik een beroerte. En de rest is history’ Net als Gerard-Jos lopen ...

Lees meer
Lees meer over Leven met NAH

Opa Ron over de bijzondere band met zijn kleinzoon

Ron Bieshaar
Opa van Thomas
KDC Nifterlake, Amstelveen

Zorgen doen we samen bij Ons Tweede Thuis. Familieleden en andere dierbaren van onze cliënten zijn meer dan welkom. ...

Lees meer
Lees meer over Opa Ron over de bijzondere band met zijn kleinzoon