Topmenu

Woon- en dagcentrum Kaj Munkweg opgeleverd!

Afgelopen week  was de oplevering van het laatste gedeelte van woon- en dagcentrum Kaj Munkweg in Hoofddorp. De eerste twee torens zijn al een tijdje bewoond. En met veel plezier!

Meer rust

Doordat er verschillende hoekjes en zitplekken zijn in de woningen, hebben bewoners veel ruimte. Zij kunnen een eigen plek opzoeken in de ruimte apart van anderen en dat geeft veel rust.

Familie

Families vertellen dat het heel prettig is om in de eigen zitslaapkamer van hun familielid te zitten. Zo is er meer een gevoel van eigen gezinsleven, naast het samenleven in de groep. 

Oplevering

De oplevering was een mooi moment om als bouwteam en Ons Tweede Thuis stil te staan bij het gebouw en wat er goed geslaagd is. De bouw van zo’n locatie is een heel proces met pieken en dalen en de oplevering is een klein feestje waard.

Hoe verder?

Nu gaat eerst de binnenhuisarchitect aan de slag om er een echt thuis van te maken voor de nieuwe bewoners. Bewoners van woonvoorziening Mastbos verhuizen eind maart/begin april naar Kaj Munkweg. Tussen de drie ‘torens’ ligt het dagcentrum waar je heel makkelijk naartoe kunt vanuit de zes woningen. De opzet van het dagcentrum wordt anders dan gebruikelijk. Bewoners van Kaj Munkweg kunnen vanuit hun woning deelnemen aan verschillende activiteiten in het dagcentrum. Dagbesteding op maat dus.

Comments are closed.