Topmenu

Woon- en dagcentrum Hortensialaan


Adres: Hortensialaan 55a (Bekijk in Google Maps)
1431 VA, Aalsmeer
Telefoon: 0297-232100
E-mail: hortensialaan@onstweedethuis.nl

Ouder worden betekent meer tijd en rust om het leven te waarderen. Soms betekent het ook dat je meer zorg en aandacht nodig hebt. Woon- en dagcentrum Hortensialaan biedt je de sfeer, de rust en de verzorging die bij het ouder worden hoort, met een groot aanbod aan activiteiten en 24 uurszorg. Bestemd voor senioren met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking woon- en dagcentrum Hortensialaan is de perfecte combinatie tussen zorg, wonen en dagbesteding.

Het dagcentrum

Het dagcentrum is gevestigd op de begane grond van de voorziening Hortensialaan. Vijf dagen per week zijn onze cliënten van 10 tot 15 uur welkom. Veel van onze cliënten wonen ook op de Hortensialaan, andere wonen elders en reizen georganiseerd of zelfstandig (bushalte ligt voor de hoofdingang) naar het dagcentrum.

Er zijn drie groepsruimtes. Een vierde kleinere ruimte biedt de mogelijkheid tot meer persoonlijke aandacht en rust. In de grote ontmoetingsruimte komen we bij elkaar voor de lunch en gezamenlijke activiteiten. Het hele dagcentrum is volledig rolstoeltoegankelijk.

Dagcentrum Hortensialaan biedt een divers aanbod aan creatieve activiteiten zoals handwerken, schilderen en tekenen, kaarten maken. In onze volledig ingerichte keuken kunnen we koken en bakken. Wekelijks wordt er in groepsverband gegymd en gewandeld.

Op vrijdag wordt het team ondersteund door een muziektherapeute. Cliënten kunnen ook helpen met klusjes in de tuin.

De activiteiten worden aangepast aan de wensen en behoeften van de cliënt. Tijdens onze jaarlijkse najaarsmarkt verkopen we artikelen die de cliënten gedurende het jaar hebben gemaakt. We zijn heel blij met een vaste groep van vrijwilligers.

Het wooncentrum

In het wooncentrum zorgt de begeleiding voor alle huishoudelijke en medische zaken, voor zover de cliënt dit niet zelf kan. De huishoudelijke taken, de maaltijden en het schoonmaken van het huis worden door de begeleiders verzorgd. De begeleiders coördineren de zorg aan de cliënten en stimuleren de vaardigheden van de cliënten zodat deze zo veel mogelijk behouden blijven. In alles wat wij doen staat de relatie centraal. De relatie met de cliënten, verwanten en vertegenwoordigers en anderen.

Op de Hortensialaan zijn 29 appartementen beschikbaar. De woonvoorziening is verdeeld over vier wooneenheden. Elke wooneenheid bestaat uit zeven of acht appartementen (37m3) met eigen zit-/slaapgedeelte en een aparte wc-/doucheruimte. Alle appartementen beschikken over een uitluister/alarmsysteem dat zo nodig ingeschakeld kan worden. Per wooneenheid is er een gezamenlijke huiskamer waar men elkaar kan ontmoeten en gezamenlijk de maaltijden kan nuttigen, tv kijken en spelletjes kan doen.

De huiskamer en appartementen kijken uit op de Hortensialaan waar genoeg te zien is en te beleven. Aan de achterkant van het gebouw is er een belevingstuin met moestuin waar alle zintuigen geprikkeld worden en waar men kan genieten op het terras van iets lekkers en het zonnetje. Tot slot onze relatie onderling; samen maken we ons werk succesvol en het leven van de mensen plezierig. Dat doen we van uit onze kernwaarde en zorgvisie. Woon- en dagcentrum Hortensialaan ligt in een rustige woonwijk in Aalsmeer. Op loopafstand is een klein winkelcentrum, een zwembad, een buurthuis, een kinderboerderij en de Westeinderplas.

De Hortensialaan heeft een samenwerking met Amstelring, een organisatie voor algemene ouderenzorg, die in hetzelfde pand gevestigd is.

Voor wie?

Woon- en dagcentrum Hortensialaan is bestemd voor volwassenen, vanaf 55 jaar, met

  • een geldig indicatiebesluit VG4 en VG8
  • IQ <65

Meer informatie

Bel of maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling en laat je adviseren door ons professionele team.

0297 – 353 872
zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl

 

Comments are closed.