Topmenu

Ons Tweede Thuis actief tijdens Prokkelweek 2021

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting…

…tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Die week is dit jaar van maandag 7 t/m zaterdag 12 juni.

Activiteiten Ons Tweede Thuis

1. Op 10 juni organiseert de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een BeleidsProkkel over het VN-verdrag Handicap. Dit is een Prokkel voor duo’s. Twee ervaringsdeskundigen van Ons Tweede Thuis doen mee. Zij zijn duo’s met een wethouder en een beleidsmedewerker van de gemeente Amstelveen.

2. Op donderdag 10 juni organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een BeleidsProkkel. Een bewoner van Ons Tweede Thuis gaat met andere deelnemers in gesprek met het ministerie.

3. Vier ervaringsdeskundigen van Ons Tweede Thuis doen mee aan de online Prokkel-MBO ontmoetingen. Hierbij maken eerstejaarsstudenten van het Deltion College uit Zwolle en mensen met een verstandelijke beperking kennis met elkaars leefwerelden. De ontmoetingen zijn begonnen in april en duren tot de Prokkelweek, met een presentatie als afsluiting.

4. Op dinsdag 8 juni doet een duo mee aan de online BeleidsProkkel bij OCW over cultuur (nog onder voorbehoud)

 

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 25 Full Partners, waar Ons Tweede Thuis er één van is.

Comments are closed.