Topmenu

Rowan: teamreflectie is luisteren, feedback en vertrouwen (nieuwsbrief OTT 2017)

Rowan van de Dood is leerling bij Ons Tweede Thuis. Ze is begonnen op een EVB groep en heeft afgelopen jaar gewerkt op woonvoorziening Zijdelveld; voor cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Ze heeft deelgenomen aan de projectgroep ‘Teamreflectie’.

Cliënt op nummer 1

Rowan: “Ja… teamreflectie, wat dat is? Het doel is onderzoeken hoe je goede zorg kan bieden. Wat doen we al goed en waar kunnen we nog beter in worden? Iedereen wil dat natuurlijk dat de cliënt op nummer 1 staat, maar je gaat ook kijken naar de samenwerking in het team. Hoe je met elkaar in gesprek gaat, op een open manier en met ruimte voor elkaars mening, expertise, twijfels en enthousiasme. Je hoeft dit niet als team alleen te doen. Kijken bij de buren, hoe zij het doen, wordt aangemoedigd. Ondersteuning krijgen van een coach bij het leren reflecteren behoort ook tot de mogelijkheden.

Geen teamleider meer

Reflecteren over de manier waarop je aan het werk bent. Over hoe je omgaat met de cliënt en hoe hij of zij een prettig en goed leven kan hebben. Het lijkt allemaal niet zo nieuw, zeker als je kijkt naar het vroegere teamoverleg. Alleen… nu zit er geen teamleider bij en moet je er met z’n allen uitkomen. Dat vraagt om een veilige omgeving waar je de ruimte krijgt om te zeggen wat je vindt.  Ook dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet altijd. Er zijn altijd mensen met veel ervaring en een duidelijke mening. Daardoor kan het gebeuren dat andere teamleden ondergesneeuwd raken terwijl ze wel degelijk een bijdrage hebben.

Uitdagend en inspirerend

Ik heb zelf gemerkt hoe dat gaat. Niet omdat ik niet de mogelijkheid kreeg om mijn visie en mening te delen, maar doordat ik als leerling volledig overdonderd was door de praktijk. Voor mij was alles nieuw en indrukwekkend. Ik werkte, zonder ervaring, met collega’s die al jaren met de doelgroep werkten.
Ik had daardoor niet het gevoel dat ik iets kon bijdragen aan de beeldvorming rond de cliënten. Niet mijn collega’s, maar ik belemmerde mijzelf. Op Zijdelveld veranderde dat. Diensten draaide ik alleen, hierdoor moest ik zelfstandig situaties aanpakken en problemen oplossen. Door succeservaringen en zeker ook door de feedback, complimenten en open blik van collega’s kreeg ik meer vertrouwen in mijn professionaliteit. Het was uitdagend en inspirerend.

Eigen bijdrage

Tijdens de teamvergaderingen merkte ik dat ik iets bij kon dragen. En dat niet alleen, er werd ook nog eens geluisterd. Mijn collega’s stonden open voor wat ik te vertellen had. Ik zit natuurlijk nog deels op school maar mijn collega’s zagen de frisse blik van iemand van “buiten”.

Veilige omgeving

Een belangrijke voorwaarde voor goede teamreflectie is een veilige omgeving om met elkaar in gesprek te kunnen. Ik heb gemerkt dat je daar niet op moet gaan zitten wachten. Veiligheid in je team bereik je door openheid te creëeren en eerlijk te zijn. Ga het gesprek aan als je denkt dat sommige punten verbeterd kunnen worden, doe dit op een opbouwende manier. Maar misschien nog veel belangrijker; waardeer elkaar en focus op wat wel goed gaat. Als er positiveit binnen een team is en waardering naar elkaar denk ik dat het ook makkelijker wordt om het gesprek aan te gaan als je het ergens niet mee eens bent of als je een andere visie hebt. Een open communicatie met elkaar. Daar begint het mee.”

Dit verhaal komt uit het JIJ & IK magazine.

December 2020
Comments are closed.