Cliënt ontmoet klant

Joke en Evelien
Cliënt en klant
GewoonDOEN!, Amstelveen

Op veel dagcentra en werkprojecten zijn cliënten aan de slag voor bedrijven. Ook in de houtwerkplaats van GewoonDOEN!. Daar maken ze onder andere displaymateriaal en beursstands voor ‘Bandajanas’ het bedrijf van Evelien van der Werff.

Joke Huges werkt bij de houtwerkplaat en kent Evelien al goed. Joke: “Ze is één van onze beste klanten, en kritisch hoor. Maar dat moet ook wel want de spullen die we maken zijn voor haar klanten. Het mooiste moment is dan ook altijd weer als ik haar kan laten zien dat het goed gelukt is en dat ik daar mijn uiterste best voor heb gedaan.”

Meteen een klik

Evelien: “Ik heb een eigen bedrijf dat hippe slippers maakt met verwisselbare bandjes, de Bandajanas. Begonnen in een huiskamer maar het liep al snel zo goed dat ik werk moest gaan uitbesteden. Via een zakenpartner kwam ik in contact met GewoonDOEN!.

Al vanaf het moment dat ik daar naar binnen liep, klikte het.

Ik heb een creatieve geest en was op zoek naar een plek waar mijn ideeën vorm konden krijgen.

Prima klusvrouw

Oscar en Daan, begeleiders bij GewoonDOEN!, geven daar perfect invulling aan. Beiden zijn creatief en professioneel. Voor mij ideale sparringpartners om nieuwe producten te bedenken. Ze doen dat samen met een geolied team en in dat team zit Joke.”

Joke: “Nou geolied, ik moest eerst wel veel leren hoor. Ik werkte op een andere afdeling maar die ging verhuizen en op die nieuwe plek voelde ik me niet echt thuis. Oscar vroeg toen of ik niet bij hem op de houtwerkplaats wilde werken. Ik aarzelde wel even, zo’n houtwerkplaats met grote machines, dat is toch niks voor een vrouw. Maar hij zei ‘ik maak van jou in de kortste tijd een prima klusvrouw’.”

Wederzijds respect

Evelien: “En dat is ze. Ik ben dik tevreden over het werk. Ze maken displays voor mijn producten voor winkels. Die displays worden als bouwpakket per post verstuurd.” Joke: “Dat meet vrij nauw, dus zetten we de pakketten hier eerst in elkaar om te zien of het allemaal klopt. Daarna halen we ze weer uit elkaar en gaan ze op de post.” Evelien: “Dat doen ze allemaal hier. Ook de beursstands die ze voor me maken, leveren ze op de plaats van bestemming en zetten ze daar in elkaar. Op die manier nemen ze me echt veel werk uit handen.” Joke: “En dat hier mensen met een beperking werken, dat speelt eigenlijk geen rol. Er is wederzijds respect.”

Other stories

Spoorzicht en bedrijven werken samen

Irene en Monique
Locatiemanager en begeleider
Spoorzicht, Nieuw-Vennep

Een bedrijventerrein is niet vanzelfsprekend een fijne plek om te werken. Om daar wat aan te doen is de Wet ...

Lees meer
Lees meer over Spoorzicht en bedrijven werken samen

Joke stapte over naar GewoonSchoon!

Joke, Harrie, Eugene en Maaike
Medewerkers
GewoonSchoon!, Aalsmeer

“Ik maak schoon! Dat had ik nooit gedacht, maar het is superleuk. Ik zocht nieuw werk en sprak met mijn ...

Lees meer
Lees meer over Joke stapte over naar GewoonSchoon!