Joke stapte over naar GewoonSchoon!

Joke, Harrie, Eugene en Maaike
Medewerkers
GewoonSchoon!, Aalsmeer

“Ik maak schoon! Dat had ik nooit gedacht, maar het is superleuk. Ik zocht nieuw werk en sprak met mijn jobcoach van AM Match en met Harrie van de participatiebanen van Ons Tweede Thuis. Harrie kwam met GewoonSchoon!: “Dat is licht schoonmaakwerk”. Mijn eerste reactie was ‘ik ga niet schoonmaken, want dat is veel te zwaar voor mij’. Harrie vertelde dat dit anders schoonmaken is dan wat een normale schoonmaker doet, omdat we met een team zijn. Ok, dat wilde ik wel proberen.

Superleuke proefdag

Eerst een intakegesprek en toen een dagje proefdraaien. Mijn proefdag kon gelijk niet meer stuk: veel praten en lachen. Een leuke ervaring dus. Even afwachten, maar al snel vertelden Eugene en Maaike van GewoonSchoon! dat ik bij hen kon beginnen. Ik ging heel zenuwachtig op een maandagochtend naar de bibliotheek in Aalsmeer. Ik werd leuk opgevangen door Eugene en andere collega’s. Schoongemaakt in de bibliotheek en met het busje naar een andere locatie ergens in Uithoorn. Daarna terug naar Hortensialaan in Aalsmeer en nog de was gevouwen op Amstel-Meer. Mijn eerste werkdag was voorbij. Het was superleuk en ik deed andere en nieuwe ervaringen op en merkte dat ik dus gewoon kon schoonmaken. Een superleuk team dat naast het werk ook veel gezelligheid biedt.

Ik heb het goed getroffen

Toen kwam het coronavirus, wat nu toch? Alles gesloten en GewoonSchoon! kon niet op de vaste locaties terecht. GewoonSchoon! ging op zoek naar wat we wel konden doen. Locaties die leeg waren, schoonmaken en dat niet alleen, ook kookten we voor het coronahotel. We deden licht arbeidsmatig werk en zo zorgde GewoonSchoon! dat we konden blijven werken. Dit is mijn ervaring en eerlijk waar, ik heb het weer goed getroffen. Ik hoef Amstel-Meer, waar ik eerst werkte, niet te missen want daar vouwen we de was op. Ik heb het erg naar mijn zin en ben heel blij dat mensen dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Ik heb nu mijn diploma basiscursus schoonmaken gehaald. Trots!”

Other stories

Spoorzicht en bedrijven werken samen

Irene en Monique
Locatiemanager en begeleider
Spoorzicht, Nieuw-Vennep

Een bedrijventerrein is niet vanzelfsprekend een fijne plek om te werken. Om daar wat aan te doen is de Wet ...

Lees meer
Lees meer over Spoorzicht en bedrijven werken samen

Cliënt ontmoet klant

Joke en Evelien
Cliënt en klant
GewoonDOEN!, Amstelveen

Op veel dagcentra en werkprojecten zijn cliënten aan de slag voor bedrijven. Ook in de houtwerkplaats van GewoonDOEN!. Daar ...

Lees meer
Lees meer over Cliënt ontmoet klant