Spoorzicht en bedrijven werken samen

Irene en Monique
Locatiemanager en begeleider
Spoorzicht, Nieuw-Vennep

Een bedrijventerrein is niet vanzelfsprekend een fijne plek om te werken. Om daar wat aan te doen is de Wet op de bedrijveninvesteringszone in het leven geroepen: BIZ. Doel is de kwaliteit en leefbaarheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen te verbeteren. In een pilot van deze BIZ werkt dag- en werkcentrum Spoorzicht samen met een groot aantal bedrijven op het bedrijventerrein in Nieuw Vennep.

Belangrijke rol

Locatiemanager Irene Wolterbeek en begeleider Monique Slotemaker zijn benaderd door Ton Sels van het BIZ-platform.

Bedrijventerrein Spoorzicht is één van de drie landelijke pilotprojecten om te zien of het BIZ-plan in de praktijk ook echt werkt.

Ton  ziet een belangrijke rol voor dag- en werkcentrum Spoorzicht in deze pilot. Zo is er op het bedrijventerrein behoefte aan gezamenlijke recycling, een lunchroom, vergaderruimtes, douches voor fietsers en meer groen, bijvoorbeeld om lekker even te wandelen in de pauze. Dat zijn nou net activiteiten die goed kunnen aansluiten bij het dag- en werkcentrum.

Een goed idee

Op het terrein zijn 250 bedrijven gehuisvest. Als die de handen in elkaar slaan, kan je heel wat bereiken. Daar is die BIZ dus voor bedoeld. Het afgelopen jaar zijn onder andere betere beveiliging en het leggen van glasvezelkabel gerealiseerd en is er goed aan de bestrijding van winterse gladheid gewerkt. Komend jaar staat onder andere de start van een lunchroom op het programma. “Echt een goed idee,” zeggen Irene en Monique. “Onze cliënten kunnen bijvoorbeeld veel voorbereidend werk doen voor de lunch. Omdat het in de buurt is kunnen zij makkelijk heen en weer lopen of fietsen.  Ook de plannen voor het onderhoud van groenvoorziening en recycle-activiteiten zijn koren op onze molen. Goed om te weten dat het meerjarenplannen zijn. Zo hebben we de tijd om deze activiteiten samen met onze cliënten en de andere bedrijven te ontwikkelen. We gaan daarbij onder meer de samenwerking aan met andere organisaties uit de Haarlemmermeer.“

Kick-off

Op vrijdag 11 november deden Tweede Kamerlid Pieter Heerma en wethouder Ap Reinders (sociale zaken Haarlemmermeer) de kick-off van de BIZ voor de komende jaren op Spoorzicht. Ook zij benadrukten het belang van samenwerking van de bedrijven op het terrein. In eerste instantie om samen iets van de grond te krijgen en ook om elkaar beter te leren kennen en te kijken waar je iets voor elkaar kan betekenen.

Andere verhalen

Joke stapte over naar GewoonSchoon!

Joke, Harrie, Eugene en Maaike
Medewerkers
GewoonSchoon!, Aalsmeer

“Ik maak schoon! Dat had ik nooit gedacht, maar het is superleuk. Ik zocht nieuw werk en sprak met mijn ...

Lees meer
Lees meer over Joke stapte over naar GewoonSchoon!

Cliënt ontmoet klant

Joke en Evelien
Cliënt en klant
GewoonDOEN!, Amstelveen

Op veel dagcentra en werkprojecten zijn cliënten aan de slag voor bedrijven. Ook in de houtwerkplaats van GewoonDOEN!. Daar ...

Lees meer
Lees meer over Cliënt ontmoet klant