Topmenu

Welkom aan Nieuw Amstelrade

Wij heten per 1 juni a.s. alle cliënten, hun netwerk en alle medewerkers van Nieuw Amstelrade van harte welkom!

Nieuw Amstelrade was onderdeel van Stichting Amstelring en biedt zorg en ondersteuning voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Per 1 juni valt Nieuw Amstelrade met acht vestigingen in Amsterdam en Diemen onder Ons Tweede Thuis. Roel de Bruijn, bestuurder van Ons Tweede Thuis: “Deze overname is goed voor iedereen: voor familie en cliënten van Nieuw Amstelrade, voor de medewerkers en ook voor Ons Tweede Thuis zelf.”

Nieuw Amstelrade heeft cliënten met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking en juist die groepen maken een relatief klein deel uit van de cliënten van Ons Tweede Thuis. De overname is dus best verrassend te noemen. De Bruijn daarover: “De overname van Nieuw Amstelrade is niet het resultaat van een vooraf uitgestippelde acquisitie of strategisch beleid. Het was meer een keuze vanuit het hart. Toen ouderenorganisatie Amstelring vorig jaar bij ons aanklopte met de vraag of we ervoor voelden om de vestigingen van Nieuw Amstelrade over te nemen, hadden we eigenlijk meteen iets van: dit voelt goed. We hadden ook al langere tijd de wens om meer te kunnen betekenen voor onze groep cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Na de overname van vier dagactiviteitencentra voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking in 2017 van Heliomare en nu met de overname van Nieuw Amstelrade, kunnen we veel meer betekenen voor deze groep mensen. Dit doen we onder andere door kennis en ervaring met elkaar te delen. En we krijgen er al meteen een grote groep kundige medewerkers en behandelaren bij die gespecialiseerd zijn in deze tak van zorg. Bovendien: als je kijkt naar onze missie waarin we aan álle mensen in deze regio de best mogelijk zorg willen bieden, dan past deze overname daar natuurlijk naadloos in.”

Covid-19 

De overgang van Nieuw Amstelrade zou aanvankelijk 1 april plaatsvinden. Door de uitbraak van Covid-19 is dit twee maanden uitgesteld. Beide organisaties hebben nu de corona-processen goed georganiseerd en op elkaar afgestemd. Hierdoor voelt het goed om de overname per 1 juni te laten ingaan.  

Kennismaking en nieuwe stappen

Behalve de naam zal er vanaf 1juni voor de cliënten en medewerkers van Nieuw Amstelrade weinig veranderen. Natuurlijk zijn er achter de schermen wel een hoop zaken aangepakt. Van nieuwe email-adressen voor alle medewerkers tot de koppeling van de financiële administraties. De Bruijn: “Wat we vervolgens gaan doen is goed kijken en inventariseren: waar kunnen onze afdelingen elkaar versterken? Wat gaat goed? Wat zou eventueel beter kunnen? Ook zal Covid-19 naar verwachting nog veel aandacht vragen. Die oriëntatie- en kennismakingsfase zal zeker tot eind van het jaar duren. We hopen dan in 2021 belangrijke thema’s verder te verdiepen zoals meedoen in de samenleving, jezelf zijn, zelf de regie hebben over je leven en zo lang mogelijk zelfstandigheid behouden. Alles in voortdurend overleg met cliënten en hun netwerk en met de medewerkers. Draagvlak voor een traject als dit krijg je alleen als je de driehoek cliënt-familie-begeleider centraal stelt. En we blijven voortdurend in verbinding met onze samenwerkingspartners. Samen zetten we al onze specialistische kennis en expertise in voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking in de regio.”

Maar voor nu is het belangrijkste dat de mensen van Nieuw Amstelrade zeggen: Ons Tweede Thuis voelt als een warm bad, we zijn blij met jullie zorg en aandacht.”

Kijk hier voor het aanbod van Ons Tweede Thuis voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking.

 

 

Roel de Bruijn op bezoek bij Nieuw Amstelrade

Sinds maandag 1 juni is Nieuw Amstelrade onderdeel van Ons Tweede Thuis. Roel de Bruijn vroeg aan bewoner Marinus en aan medewerkster Gabriella hoe het gaat in deze coronatijd en wat ze vinden van de overgang naar Ons Tweede Thuis.

,

Comments are closed.